Hudvård & estetiska behandlingar i Kungsbacka innerstad

Hudvård & estetiska behandlingar i Kungsbacka innerstad

Hudvård & estetiska behandlingar i Kungsbacka innerstad

SinPen Microneedling
SinPen Microneedling
SinPen Microneedling

Microneedling & SkinPen

Microneedling & SkinPen

23 maj 2024

Lotta Ackfeldt

Microneedlingens historia

Microneedling är en teknik för hudföryngring eller hudförbättring där små, mycket vassa nålar skapar så microkanaler i huden och hudens naturliga läkningsförmåga förbättrar hudens utseende. Tekniken har sina rötter från början av 1900 – talet då ärr behandlades med små, små tandläkarborrar. Nyfikenhet kring hur vi kontrollerat kan förbättra hudens struktur och kvalitet uppstod där, eller troligen tidigare än så.

Efter nästan 100 år utvecklades tekniken till den vi använder idag. Vi vet också att nålar stimulerar kroppens naturliga läkningsprocess, genom akupunkturens mångtusenåriga era. Vi ser också att tatuerad hud många gånger har en finare hudstruktur än normal hud.

I en microneedling behandling stimuleras produktionen av bland annat kollagen och elastin. Huden får en skön smidighet där linjer, rynkor och pigmentering suddas ut. Det är kroppens superkraft, självläkning, som vi självklart vill utnyttja i modern hudvård. 

Det finns många typer av verktyg för microneedling.  Enklare verktyg som Derma Roller och Derma Stamp är föregångare till de avancerade maskiner som nu användes på kliniker runt om i världen. Både hygien och kvalitet på stålet i nålarna har avgörande betydelse för behandlingsresultatet.

Samma nålverktyg användes, för inte så länge sedan, i bästa fall endast på samma person under en behandlingskur på sex behandlingar. Dessa rollers och stämplar var inte helt enkla att sterilisera  mellan behandlingarna.  Nålarna blev även lätt kantstötta och skadade. Ett skadat eller orent microneedlingverktyg ger ett onödigt stort trauma på huden vilket vi vill undvika till varje pris. Det är även viktigt att välja den glidprodukt som nålas ner med största noggrannhet. Tekniken går vidare som vi vet, nu har vi tillgång till helt andra medicintekniska produkter och verktyg för microneedling. 

Stimulera utan att skada

Vi vill på ett kontrollerat sätt skada eller stimulera huden att ombilda, återuppbygga och reparera sig.  Därför är valet av verktyg och behandlingsprodukter mycket viktigt. Jobbar vi orent, allt för aggressivt eller arbetar ner fel typ av produkt i huden så är risken stor att vi faktiskt skadar hudvävnaden. Det kan resultera i kraftig inflammation och bildandet av små knölar eller ärr i huden. Vi vill hellre få en ökad produktion av kollagen typ 1, vilket vi ser som en smidig och jämn hud med fin lyster.

Forskning visar att huden fortfarande är mycket mottaglig för aktiva ingredienser en vecka efter en microneedlingbehandling. Därför rekommenderar vi att avvakta en vecka med att använda aktiva produkter såsom C-vitamin, retinol och syror, för att huden inte ska irriteras och överreagera. En felaktig kräm eller serum som jobbas ner i huden kan skapa lika stora problem som ett skadat verktyg. Därför använder vi avsedd gel eller en injicerbar produkt tillsammans med vår Skinpen microneedlingpenna. Huden får läka i lugn och ro i en vecka, du kan sedan tryggt använda dina aktiva hudvårdsprodukter igen. 

Microneedlingens Effekt

SkinPen ger en kontrollerad skada med hjälp av nålar där huden stimuleras på exakt anpassat djup beroende på vad vi önskar behandla och på hudens utgångsläge. Hastigheten regleras och kalibreras utefter hudens tjocklek, vi vet därför att nålarna når precis det djup vi bestämmer.

Huden vill reparera och läka sig, nytt kollagen och nya kapillärer bildas vilket resulterar i en friskare, fastare hud med ökad spänst, lyster och fukthalt. Din hy får en härlig glow, jämnare ton och struktur med finare porer. Läkningsprocessen ger en naturlig utrensning av milier och orenheter samt förbättrar pigmentrubbningar, ljusa som mörka.

Behandlingen ger en effektiv återuppbyggnad av till exempel ärrvävnad, kärl, linjer, striae och ärr., utan att störa den generella hudstrukturen.


SkinPen Microneedling - Ansikte & Kropp

Microneedling är en effektiv kollagenstimulerande metod för en rad olika hudproblem samt passar alla hudtyper och hudtoner under hela året. Du blir egentligen inte solkänslig även om du ska vänta 72 timmar med att utsätta ansiktet, eller annat behandlat område, för direkt solljus.

SkinPen Microneedling kan utföras på både ansikte och kropp. De vanligaste områdena att behandla är ansikte, hals, dekolletage och händer. Med SkinPen är det enkelt att komma åt små partier såsom ögonområde, överläpp och örsnibbar vilka annars kan vara svårbehandlade.

SkinPen Microneedling är utmärkt på kroppen för många olika tillstånd. Hårbotten, armar, armbågar och knän kan behandlas för bättre hudfunktion, struktur och spänst.


SkinPen Microneedling - Säkerhet

SkinPen Microneedling har patenterade tunna och starka, sterila engångsnålar. Det i kombination med en stark, automatiskt vibrerande motor vilken anpassar hastigheten efter hudens motstånd, gör att behandlingen är snabb, exakt och effektiv. De vertikala kanalerna ger en naturlig stimulering och föryngring av huden. SkinPens nålsystem är omgiven av BioSheats som förhindrar korskontaminering (smittspridning) mellan behandlingar.

SkinPen är kvalitetssäkrad och är den första Microneedling-pennan i världen som godkänts av Amerikanska läkemedelsverket FDA, är CE-märkt i klass II A och är ISO certifierad med vetenskapliga studier till grund.

SkinPen Precision Microneedling ansiktsbehandling är trygg och säker för att bidra till en frisk, hälsosam och vacker hud.

SkinPen microneedling behandlar en rad olika hudproblem på ett effektivt sätt med minimal risk för olika komplikationer såsom ärrbildning, granulom och inflammationer i huden ,vilka inte är helt ovanligt efter microneedling behandlingar på salong och i hemmet.

SkinPen är FDA godkänt för följande indikationer

 • Minska förekomst av ärr efter acne hos vuxna från +22år.

 • Minska ärrvävnad efter genomgången kirurgi för olika typer av ärr; Hypertrofiska ärr, Keloida ärr och Kontrakterade eller sammandragna ärr.

 • Minska förekomst av fina linjer och rynkor på ansikte och hals.

 • Minska porstorleken på förstorade porer.

 • Behandling av pigmenteringsproblematik inklusive melasma, vitiligo och mörka fläckar.

 • Minska storleken och synligheten på Striae, röda och vita bristningar i huden, vilka kan uppstå på både män och kvinnor när huden sträcks ut av olika anledningar.

SkinPen microneedling passar även för

 • Huduppstramning

 • Hudföryngring

 • Hudstruktur

 • Oren hud – svarta och vita pormaskar

 • Milier

 • Acne

 • Rosacea

 • Keratosis Pilaris

Skinpen Microneedling - Behandlingen

Hudanalys – Rengöring – Microneedling – Specialmask – Efterbehandling för 4 dagar

De flesta behandlingar tar ca 30 minuter – 60 minuter, och resultatet kommer att vara synligt efter bara 3 behandlingar.

SkinPen Microneedling som enstaka behandling eller kur om 3 – 8 behandlingar med 4 – 8 veckors intervall enligt rekommendation.

 Omedelbart efter din SkinPen Microneedling kan huden vara ljust rosa till röd. De vanligaste reaktionerna på̊ behandlingen är torrhet, grov hudyta, stramningar i huden, rodnad, klåda, flagning, obehag, ömhet och en brännande känsla vilken varar ett fåtal dagar. Du kan sminka dig 24 timmar efter din SkinPen Microneedling ansiktsbehandling och vistas i solen efter 72 timmar.

Förväntade reaktioner

Det syns och känns när du har fått en behandling. 

 • 24 timmar Lätt rodnad och svullnad; Återställd efter 1 vecka.
  Dag 1 – 2 Stickig, Torr & Stram

 • Dag 2-3 Lätt Fjällning

 • Dag 3-4 Mycket Torr

Eftervård

 • Var noga med att följa rekommendationerna.

 • Applicera endast medföljande LIFT HG morgon och kväll samt vid behov de första 24 h. Lift HG är ett hydro gel såromslag som skyddar huden från uttorkning. 

 • Efter 24 timmar kan man applicera medföljande RESCUE efter behov för att lugna huden morgon och kväll samt vid behov i 72 timmar.

 • Under 24 timmar:
  Tvätta inte behandlat område; Ingen Makeup eller SPF; Undvik Hård fysisk träning, svettning; Varm bad, jacuzzi, bastu; Kalla Bad

 • Använd sedan alltid SPF 30 – 50 dagligen

 • Under 72 timmar:
  Undvik Sol; Aktiva Produkter/Läkemedel; Brun-utan-sol

 • Under 2 veckor:
  Avvakta 2 veckor med all annan behandling i området.

Skinpen Microneedling - Kombinationsbehandlingar

SkinPen Microneedling kan med fördel kombineras med andra behandlingar för att skräddarsy ett program passande för just din hud. Oftast görs då behandlingarna med 2 veckors intervall. Lämpliga kombinationsbehandlingar är IPL, Skin Resurfacing, Hydrafacial,  Kemisk  Peel. Estetiska injektionsbehandlingar som lämpar sig är Radiesse för kollagenstimulering, Mesoterapi, Profhilo och olika typer av Skinboosters.

När du önskar förstärka den hudförbättrande effekten vid en SkinPen microneedling så arbetar vi ner aktiva komplex godkända för injicering, eller anpassade för microneedlingbehandling. Det är mycket viktigt att noggrant välja korrekt glidprodukt för att undvika oönskade reaktioner i huden.

 • Skincò e – injicerbar anti-ageing komplex med hyaluronsyra som förebygger och förbättrar ålderstecken i huden. Berikad med vitaminer, mineraler, aminosyror vilket stärker hudens funktioner och förbättrar bandet mellan epidermis och dermis.

 • DrK Cellreverse HA gliding solution - med innehåll av hyaluronsyra, nucleotider och aloe vera. Ger fukt, lugnar och påskyndar läkningen. 

Skinpen Microneedling - Kontraindikationer

Ibland passar det inte att behandla huden med microneedling, då kan det vara bättre att avvakta eller undvika behandling.

 • Estetiska Behandlingar 2 veckor före

 • Blödarsjuka

 • Behandling med blodförtunnande läkemedel

 • Svårinställd Diabetes Mellitus; Svår Dermatit

 • Psoriasis eller liknande

 • Aktiv papulopustular Rosacea

 • Acne Vulgaris fas 3 och 4

 • Feber/Sjukdomskänsla

 • Lokal infektion

 • Öppna Sår

 • Hudcancer

 • Gravid eller Ammande

 • Isotretionin i fulldos vänta 6 mån efter avslutad kur.

SkinPen Microneedling - Vackrare hud

Vi vill arbeta med det bästa, därför har vi handplockat SkinPen Microneedling till Sens à skins fina klinik i Kungsbacka. Vi har valt SkinPen Microneedling därför att processen är mer kontrollerad och säker än med många andra system för Microneedling. 

SkinPen är ett renodlat system för microneedling där precision och renhet är A & O för att uppnå de bästa resultaten, utan att riskera onödiga komplikationer.

SkinPen Microneedling ger din hy ny glöd, lyster, ökad spänst och förfinad struktur. En kur med behandlingar är som ett rejält träningsläger för din hud. Den får en kick och känns stimulerad och vitaliserad. Linjer, rynkor och pigmentering suddas ut och huden lämnas med en ny glöd och frisk rosighet. Behandlingen passar även sommartid och är ett fint komplement till flera av våra andra behandlingar för att skapa en helhet i din hudvård.

Känner du dig nyfiken på vad SkinPen & Microneedling kan göra för dig så besök oss gärna i våra fina lokaler i Kungsbacka för konsultation och följande behandling.


Välkommen till Sens à skin - Din estetiska klinik i hjärtat av Kungsbacka innerstad.

Recensioner

Tack! – Vi är alla så tacksamma och glada för alla fina recensioner och omdömen

Det kändes så tryggt och jag kände mig verkligen förstådd och
bekräftad. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Camilla M.

Otroligt skicklig på sitt jobb. Har ett seende kombinerat med etik som slår de flesta⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Anna F.

Ida är så duktig och har ett fint och trivsamt bemötande. Annica
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annica S.

Toppresultat och service alla gånger! Tack alla tjejer!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annika J.

Recensioner

Tack! – Vi är alla så tacksamma och glada för alla fina recensioner och omdömen

Det kändes så tryggt och jag kände mig verkligen förstådd och
bekräftad. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Camilla M.

Otroligt skicklig på sitt jobb. Har ett seende kombinerat med etik som slår de flesta⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Anna F.

Ida är så duktig och har ett fint och trivsamt bemötande. Annica
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annica S.

Toppresultat och service alla gånger! Tack alla tjejer!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annika J.

Recensioner

Tack! – Vi är alla så tacksamma och glada för alla fina recensioner och omdömen

Det kändes så tryggt och jag kände mig verkligen förstådd och
bekräftad. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Camilla M.

Otroligt skicklig på sitt jobb. Har ett seende kombinerat med etik som slår de flesta⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Anna F.

Ida är så duktig och har ett fint och trivsamt bemötande. Annica
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annica S.

Toppresultat och service alla gånger! Tack alla tjejer!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annika J.

Öppettider

Mån – Tors 08:30 - 18:00

Fre 08:30 - 16:00

Lör 10:00 - 15:00

Kontakta oss

Tel: 0300-257 76

Kyrkogatan 13D

Kungsbacka

Öppettider

Mån – Tors 08:30 - 18:00

Fre 08:30 - 16:00

Lör 10:00 - 15:00

Kontakta oss

Tel: 0300-257 76

Kyrkogatan 13D

Kungsbacka

Öppettider

Mån – Tors 08:30 - 18:00

Fre 08:30 - 16:00

Lör 10:00 - 15:00

Kontakta oss

Tel: 0300-257 76

Kyrkogatan 13D

Kungsbacka