Hudvård & estetiska behandlingar i Kungsbacka innerstad

Hudvård & estetiska behandlingar i Kungsbacka innerstad

Hudvård & estetiska behandlingar i Kungsbacka innerstad

Fotona dynamis pro

Fotona dynamis pro

1 apr. 2024

Lotta Ackfeldt

Fotona dynamis pro och 4D - Laser när den är som bäst

Fotona Dynamis Pro är vårt flaggskepp och ger oss möjligheter att individanpassa alla behandlingar. Vi kan Strama upp, återuppbygga, lyfta, slipa, borra, förfina och reparera huden på olika sätt. Behandlingen verka på djupet och det är din vävnad som förbättras.

Vår mest kraftfulla och effektiva behandling för ett naturligt ansiktslyft med verklig hudföryngring är Fotona Dynamis 4D, hudföryngring när den är som bäst. Behandlingen består av en serie av icke-kirurgiska lasersekvenser för stimulering, djup huduppstramning samt förbättring av färg, ton och hudens struktur. En 4D ansiktsbehandling med Fotona Dynamis Pro Laser är snabb, säker, effektiv och kliniskt dokumenterad i publicerade studier.

Fotona Hudföryngring - lyfter utan kirurgi

Fotona Dynamis Pro är en unik kombination av två laserteknologier, Er:YAG och Nd:YAG, i ett avancerat system för optimala behandlingsresultat. Den unika kombinationen av laserteknologier ger oss en stor variation av behandlingsmöjligheter såsom Skin Tightening med Fotona 4D för ett icke kirurgiskt ansiktslyft, Fotona Smooth eye för ögonpartiet och Fotona Lip Lase för fylliga och mjuka läppar.

Benämningen 2D, 3D, 4D eller 5D beror på antalet steg i behandlingen som ska utföras. Skin tightening och resurfacing kan ingå som delar i samma behandling eller separat.

Fotona Dynamis Pro passar perfekt för hudföryngring av ansikte, hals och dekolletage. I Smooth Eye reduceras linjer runt ögonen och LipLase ger en ökad läppvolym samt en fin struktur. För behandling av djupare rynkor och acneärr erbjuder vi behandlingen Fotona Skin Resurfacing som är en kraftig peeling av huden. Frac3 (En specifik puls av Nd:YAG) och Fotona Skin Resurfacing, SupErficial pearl finish eller FS01, för en djupare peel. Frac3 (Er:YAG)behandlar effektivt acne, rosacea och inflammation i huden.

Genom att kombinera de två olika våglängderna av laserteknologi uppnår man en uppstramande effekt i hudens olika lager, ytligt och djupt, för optimalt resultat oavsett vilken behandling man än genomför med Fotona Dynamis Pro. Fotona är avancerad laserteknologi för bästa resultat. För att kunna skräddarsy varje individuell behandling samt ge säkra och fantastiska resultat har systemet patenterade teknologier som VSP och flertalet unika pulsbredder som SmoothLiftin™, FRAC3®, PIANO®, och SupErficial™.

Med olika specialhandstycken så som T-runner face & body når vi ökad uppstramning mer effektivt och med minder obehag . Med FSO1 får vi en punktvis djupgående slipning (skin resurfacing) där vi även kan ”krympa” huden. Med R11 kan vi gör en slipning av hela hudytan för att få bort pigmentering, ojämnheter eller minska stora porer. För bästa resultat rekommenderar vi utrymme för 1-2 veckors återhämtning, men tillåter inte dagliga aktiviteter detta så kan behandling anpassas så att ingen återhämtningstid krävs.

Fotona Dynamis 4D ansiktsbehandling

Behandling med vår Lasermaskin Fotona Dynamis Pro består av olika steg i en och samma behandling.
1. SmoothLiftin
En revolutionerande intraoral behandling där kontrollerad uppvärmning stimulerar kollagennybildning och slemhinnan stärks. Effekten syns oftast direkt då kinden stramas upp och på tex nasolabialvecken, ungefär som efter en filler.
2. FRAC3
Fraktionerad laserbehandling som verkar på olika djup i huden, förbättrar hudens struktur och ton. Små ojämnheter, fjun och orenheter försvinner.
3. PIANO
En laserpuls värmer upp huden till ca 42°C vilket ger en påtaglig huduppstramning. Hudytans temperatur kontrolleras noggrant under behandlingen som är komfortabel och snabb. Det känns om en varm lampa mot huden.
4. SupErficial
En helt kall laserslipning avslutar Fotona4D protokollet och ger huden en vacker lyster. Det sista steget kan uteslutas för vistelse i sol den närmsta tiden. Huden fjällar lätt inom 14 dagar.

Antal behandlingar

Vi rekommenderar oftast laserbehandlingar i en serie om 3 – 6 behandlingar för bästa resultat, beroende på förutsättningar och önskat resultat. Fotona laserbehandling kan bestå av 1-5 steg i samma behandling med ett intervall om 3 – 6 veckor.  Antalet steg i din behandling varierar beroende på område i ansiktet eller på kroppen som skall behandlas. Vid behandling sommartid eller om du ska vistas i solen anpassas 4D till 3D då det sista steget ofta är en lättare laserpeeling. Vi rekommenderar underhållsbehandling med 4 – 6 månader för att bibehålla eller förbättra resultatet.

Tightening, huduppstramning med T-runner

Sens à skins golden standard ger en mer effektiv, bekväm och snabb huduppstramning eller Skintightening. Vi har vi applikationen T-Runner, vilken gör det möjligt att kraftfullt behandla och strama upp ett större hudområde så som mage eller överarmar på djupet. Även mindre områden såsom nasolabialveck och marionettelinjer kan behandlas med hjälp T-Runner som alternativ till Fillers för ett mer naturligt resultat. När du önskar behandling med T-runner väljer du Fotona 5D då det blir ett extra steg i behandlingen.

Hur känns en Fotona 4D?

Bedövning behövs oftast inte men ibland kan lokalbedövande kräm appliceras 45 – 60 minuter innan avsatt tid. Du kan alltid ta 1g Paracetamol 30 min före din laserbehandling om du önskar. Känslan beskrivs ofta som stickande, snärtande och värmande i de olika stegen. Upplevelsen är beroende av din smärtkänslighet. Effekten kan justeras ner om smärtan blir för påtaglig. Många upplever känslan som snärten från en gummisnodd följt av en värmekänsla. När huden har slipats så svider det under några timmar eller någon dag. 

Förbättra resultatet av en Fotona 4D ansiktslyft

Du får bättre resultat av din behandling om huden har tillräckligt med fukt i vävnaden. Var noga med att dricka mycket dagarna innan din behandling, ta gärna vätskeersättning (Resorb) så att vävnaden är väl fuktad. Gör gärna även peeling och fuktmask hemma eller klinikbehandling såsom skinboosters, hydrafacial eller Hydralase inför din Fotona Dynamis 4D ansiktslyft.

Behandling med hemmavårdsprodukter är en viktig del i processen vid behandling av hudföryngring. En laserbehandling blir mycket mer effektiv när huden är väl genomfuktad och väl förberedd. Hudvårdsprodukter behövs för att rengöra, avlägsna torra ytliga celler, förfina hudstrukturen, minska inflammation, minska känslighet och underlätta läkning av din hud samt skydda mot luftföroreningar, sol, data och uttorkning av hudens yta.

Att tänka på före behandling

Använd SPF 30-50 veckorna innan behandling så att huden inte riskerar att vara bränd. Undvik läkemedel med acetylsalicysyra, rökning eller snusning 4 timmar före din behandling. Tala med din läkare för herpesprofylax om du bär på virus och lätt får utbrott.

Vad kan jag göra för att förbättra resultatet av en Fotona Dynamis PRO 4D ansiktslyft?
Du får bättre resultat av din behandling om huden har tillräckligt med fukt i vävnaden. Var noga med att dricka mycket dagarna innan din behandling, ta gärna vätskeersättning (Resorb) så att vävnaden är väl fuktad. Gör gärna även peeling och fuktmask hemma eller klinikbehandling såsom skinboosters, hydrafacial eller Hydralase inför din Fotona Dynamis 4D ansiktslyft.

Eftervård och risker

Oftast behövs ingen speciell eftervård men en del löper större risk för känslighet.
Undvik att ha vatten i ansiktet de närmsta 24 timmar efter din behandling när huden har slipats. Det svider annars i huden.

Vi har specialprodukter på kliniken för att underlätta hudens läkning, bland annat Soothing oinment från ZO SKIN HEALTH. Du kan även köpa Aquaphor (24 tim-48 tim) och Cicaplast (>48-72 tim) på apoteket.

Använd fysikaliskt filter SPF 30 – 50 före och efter din behandling när huden har genomgått steg 4. SupErficial eller behandling med FS01 handstycket.

Använd SPF 30 – 50 med IR och HEV skydd dagligen. Du kan med fördel använda make-up dagen efter din behandling.

Reaktioner:
Svullnad, Sveda, Rodnad, Smärta.

Det laserljus som används är Er:YAG och Nd:YAG. Dina ögon skyddas av specialglasögon under behandlingen. Nd:YAG kan vara skadlig för ögonen om de inte skyddas. Laserljuset från Er:YAG stoppas när det möter tårvätskan, därför är det liten risk att Erbiumstrålen ska skada ögonen.

Ovanliga biverkningar: Ytlig blåsbildning eller Brännskada, Hyper eller Hypopigmentering, Ärrbildning, Ögonskador (Skyddsglasögon används)

Kontraidikationer
Pågående infektion, feber, Solbränna eller Brun Utan Sol, Epilepsi, Pacemaker, Fotosensibiliserande Mediciner eller Sjukdom, Kollagen-/ ärrbildnings/ bindvävssjukdommar, Graviditet & Amning, Svårbehandlad Diabetes Mellitus.
Kontrollera alltid med din läkare och din behandlare om du har bakomliggande sjukdom, psykisk ohälsa eller medicinering. Kontakta kliniken eller din behandlare om du får frågor, funderingar eller besvär efter din laserbehandling.

Herpesprofylax
Bär du på Herpesvirus och lätt får blåsor i behandlingsområdet så be din läkare om recept för 2-3 dagars behandling med tex Valaciclovir.

Resultat av en Fotona Laserbehandling

Resultatet kommer smygande och du ser effekten av din laserbehandling med Fotona Dynamis Pro 4D inom 2 – 3 månader och ytterligare förbättring ses efter 6 månader eller mer. Inom 2 veckor ser du en ny fräschör av din hud med lyster, finare porer och jämnare hudton. Sedan kommer spänst och en lyftande effekt smygande över tid då din kollagenproduktion har ökat. Lös hud och överflödigt underhudsfett minskar, din hud får en fin fyllighet, vävnaden får ökad volym och dina ansiktsdrag kommer åter på plats.

Behandlingen passar den som är intresserad av ett lyft och huduppstramning utan kirurgi med kort konvalescens. Du blir snyggare och fräschare på ett helt naturligt sätt då det är din vävnad som stimuleras och återskapas, nästan helt utan obehag eller behov för återhämtning.

Recensioner

Tack! – Vi är alla så tacksamma och glada för alla fina recensioner och omdömen

Det kändes så tryggt och jag kände mig verkligen förstådd och
bekräftad. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Camilla M.

Otroligt skicklig på sitt jobb. Har ett seende kombinerat med etik som slår de flesta⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Anna F.

Ida är så duktig och har ett fint och trivsamt bemötande. Annica
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annica S.

Toppresultat och service alla gånger! Tack alla tjejer!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annika J.

Recensioner

Tack! – Vi är alla så tacksamma och glada för alla fina recensioner och omdömen

Det kändes så tryggt och jag kände mig verkligen förstådd och
bekräftad. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Camilla M.

Otroligt skicklig på sitt jobb. Har ett seende kombinerat med etik som slår de flesta⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Anna F.

Ida är så duktig och har ett fint och trivsamt bemötande. Annica
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annica S.

Toppresultat och service alla gånger! Tack alla tjejer!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annika J.

Recensioner

Tack! – Vi är alla så tacksamma och glada för alla fina recensioner och omdömen

Det kändes så tryggt och jag kände mig verkligen förstådd och
bekräftad. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Camilla M.

Otroligt skicklig på sitt jobb. Har ett seende kombinerat med etik som slår de flesta⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Anna F.

Ida är så duktig och har ett fint och trivsamt bemötande. Annica
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annica S.

Toppresultat och service alla gånger! Tack alla tjejer!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annika J.

Öppettider

Mån – Tors 08:30 - 18:00

Fre 08:30 - 16:00

Lör 10:00 - 15:00

Kontakta oss

Tel: 0300-257 76

Kyrkogatan 13D

Kungsbacka

Öppettider

Mån – Tors 08:30 - 18:00

Fre 08:30 - 16:00

Lör 10:00 - 15:00

Kontakta oss

Tel: 0300-257 76

Kyrkogatan 13D

Kungsbacka

Öppettider

Mån – Tors 08:30 - 18:00

Fre 08:30 - 16:00

Lör 10:00 - 15:00

Kontakta oss

Tel: 0300-257 76

Kyrkogatan 13D

Kungsbacka