Hudvård & estetiska behandlingar i Kungsbacka innerstad

Hudvård & estetiska behandlingar i Kungsbacka innerstad

Hudvård & estetiska behandlingar i Kungsbacka innerstad

Förebygga eller återställa – Hudens åldrande

Förebygga eller återställa – Hudens åldrande

8 mars 2024

Lotta Ackfeldt

Förebygga eller återställa?

Förebygga är enklare än att återställa. Därför är det inte fel att ta hand om sin hud innan åldrandet har satt klorna i din hud. Du kanske fått höra att ”Du som är så ung ska väl inte….”Det kan man tycka och diskutera men det är bara du som bestämmer vad som är rätt för dig. Vi ser på kliniken att en hudvårdsrutin, om än så liten, och hudförbättrande behandlingar då och då att åtgärder tillsammans ger resultat. Det kan fördröja tidiga ålderstecken och bidra till ett fräscht, utvilat utseende och genom det ett ökat välbefinnande. Det känns ofta lite bättre på insidan att möta sin spegelbild en bra dag, eller få höra ”Vad du ser utvilad ut” eller ”Vilken vacker hy du har”. Människan har i alla tider velat smycka sig och gör a sig vacker. Det ligger i den mänskliga naturen att söka skönhet, harmoni och balans.

Kollagenstimulerande injektionsbehandlingar är injicerbar behandling som förbättrar hudens struktur, spänst och elasticitet. De aktiva ingredienserna landar i korrekt plan i huden och kan på så vis kicka igång och stimulera hudens naturliga strukturer att fungera normalt, så som tidigare i livet.  Proteinet kollagen (även Elastin) som finns i huden minskar naturligt i huden redan från 18 års ålder. Huden förstörs ytterligare under faktorer såsom sol, stress, föroreningar och sjukdom. Förutom det välkända UV ljuset så bidrar dagsljusets värmestrålning och blå ljus till en för tidigt åldrad hud. Vi märker även att konstgjorda ljuskällor och värmekällor belastar huden och dess funktioner.

Det är alltid bättre att förebygga ålderstecken, men möjligheter att reparera och återskapa en mer ungdomlig hy är goda.


Det finns många möjligheter att arbeta med hudens elasticitet och fyllighet. Vi har många redskap i vår portfölj. Hudvård, ansiktsbehandlingar, laser, microneedling och estetiska injektionsbehandlingar kompletterar varandra på ett fint sätt. Det ena utesluter inte varandra, tvärtemot så förstärks effekten, resultatet förbättras vid kombinationsbehandling.


Genom injektion transporteras det verksamma ämnet ner i huden, till rätt nivå, så att cellerna i hudens levande delar kan arbeta på bästa sätt och bygga friska och starka celler och vidare en fast, ungdomlig hud med fin lyster. Det handlar oftast och återskapande av hudens funktioner,  biostimulering. Det kan vi nå på olika sätt med injektion eller andra behandlingar såsom laser och radiofrekvens.Biostimulering genom injektion kan se olika ut .Hyaluronsyra, oftast korslänkad,  som finns i Skinboosters återställer fuktbalansen djupt. Hudens elasticitet, spänst, struktur och lyster förbättras. Huden känns fylligare och får en ökad motståndskraft. Belotero Revive är prisbelönt skinbooster, Mineraler såsom Kalcium- och fosfatjoner hittar vi i Radiesse. De stimulerar fibroblasterna i huden för en fastare, slätare och mer elastisk hud. Radiesse har fått pris för bästa hudföryngrande behandling på händerna. En hybrid av Hyaluronsyrakedjor finns i Profhilo vilken stimulerar hudens stamceller så att huden återskapar sig – BioRemodeling. Molderm Glow och Glow+ är nyast ut på marknaden med sin unika teknologi vilken härmar hudens egna hyaluronsyra, saknar även den korslänkning. Det är en djungel och det finns många begrepp att hålla reda på inom ramen för estetiska injektionsbehandlingar.

Vad är skinboosters?

Skinboosters är vanligen tunna geléliknande substanser där hyaluronsyra är korslänkad för att kunna stanna kvar en längre tid i huden. Den fungerar som en inmonterad fuktighetsmask och förbättrar hudens kvalitet på olika sätt för en jämnare och mer ungdomlig hud. Skinbooster baserad på Hyaluronsyra passar i ansikte, läppar, hals, dekolletage, händer och som behandling för ärr.

Vad är Mesoterapi?

Skinboosters är vanligen tunna geléliknande substanser där hyaluronsyra är korslänkad för att kunna stanna kvar en längre tid i huden. Den fungerar som en inmonterad fuktighetsmask och förbättrar hudens kvalitet på olika sätt för en jämnare och mer ungdomlig hud. Skinbooster baserad på Hyaluronsyra passar i ansikte, läppar, hals, dekolletage, händer och som behandling för ärr.

Kan skinpen microneedling kombineras med kollagenstimulerande behandlingar?

Utvalda skinboosters kan även arbetas ner med Microneedling. Mikronålningens kollagenstimulerande och läkande effekt kombineras då med skinboosterns hållbara och fuktgivande egenskaper, då utan Injektionsbehandling. Efter en Radiesse kollagenstimulering kan SkinPen Microneedling utföras för en mer intensiv effekt och bättre huduppstramning. Kliniska studier visar att effekten av behandlingarna tillsammans är större än var och en för sig.

Vad är Radiesse?

Radiesse späds ut med sterilt vatten eller koksalt och Lidocain för en kollagenstimulerande behandling. Radiesse innehåller kalcium- och fosfatjoner vilka stimulerar fibroblasterna i huden. Behandlingen ökar mängden av kollagen (typ 1) och elastin vilket stramar upp din hud på ett effektivt sätt. Full effekt syns efter 6 – 9 månader då kollagenproduktionen tar från 3 månader att komma i gång. Radiesse passar utmärkt i underansikte, käklinje, hals, dekolletage, överarmar och händer. I vissa fall används en skinbooster eller annan hyaluronsyrafiller för att potentiera effekten av din Radiessbehandling. Perfekt på hals och underansikte samt på händer.

Vad är Profhilo?

Profhilo arbetar på hudens stamceller, stimulerar hudens bildande av kollagen, hudceller och underhudsfett. Hudens naturliga fukthalt ökar, din hud omformas, stramas upp, får en fantastisk mjukhet och lyster. Produkten försvinner inom 28 dagar och endast cellaktiviten fortgår. Maximalt resultat ses inom 4 – 6 månader. Områden som tidigare har varit svårbehandlade, såsom hals, dekolletage, händer, knän, och armar behandlas enkelt förutom ansikte. På kroppen behövs ofta en större mängd produkt än vad som krävs i ansiktet, därför finns Profhilo Body.

Vad är Sunekos?

I Sunekos unika serie för Mesoterapi, finns förutom vår populära ögonbehandling anpassade produkter för att strama upp huden på mage, överarmar och lår. Sunekos innehåller icke stabiliserad hyaluronsyra, unika komplex av aminosyror, vitaminer och minieraler samt tillväxtfaktorer. På Händer och i kinder som förlorat fyllighet använder vi oss av en volymskapande gel för att sedan lägga Sunekos olika serum mycket ytligt.

Vad är Hairfillers?

Hairfiller är Mesoterapi för hårbottensproblem, för tjockare hår eller för att stimulera hårets tillväxt. Det bidrar till förbättrad hårkvalitet och förhindrar eller motverkar förtidigt håravfall då hårstråt stannar kvar i hårsäcken en längre tid. Hairfiller innehåller hyaluronsyra, aminosyror eller peptidkomplex med olika former av tillväxtfaktorer. Vissa hairfillers kan även ha ett innehåll vitaminer och mineraler allt efter hårbottensproblematik och individuella behov.

Vad är Molderm glow och Molderm glow+?

Molderm Glow & Glow+ är den perfekta kombinationen för att djupfukta och återskapa hudens naturliga utseende och känsla. Huden får tillbaka sin ursprungliga fukthalt, elasticitet, fyllighet och lyster, eller glow såsom namnet.

Molderm® Glow & Glow+ är två byggstenar i ett banbrytande anti-ageing program vilket fungerar som biostabilator. Glow och Glow+ imiterar den mänskliga hudens hyaluronsyra på ett unikt sätt genom sin patenterade Fine-tuning teknologi, därför ger behandlingen minimalt med obehag såsom rodnad eller svullnad.

Behandlingen görs i olika steg och ut efter just din huds behov. I det första steget djupfuktas huden med Glow. Det andra steget är Glow+, vilken stimulerar hudens fibroblaster att bilda kollagen och elastin på samma sätt som tidigare i livet. Har din hud tillräckligt med fukt går vi direkt till steg 2 med GLOW+.

Gemensamt för alla kollagenstimulerande behandlingar är oftast att en serie behandlingar behövs med 2 till 4 veckors intervall. Därefter tar det 2 till 3 månader innan nytt kollagen har hunnit bildas. Det färdiga resultatet syns efter 6 till 9 månader. Hos yngre personer syns och märks resultatet tidigare än hos den lite äldre.

Efter ca 6 månader kan det vara lämpligt med en underhållsbehandling för att bibehålla resultatet. Vid vissa behandlingar är rekommendationen 3 – 4 månader och vid andra behandlingar räcker det med 9 månader.

Naturligtvis är det alltid bättre att förebygga åldrande men det är aldrig för sent att börja arbeta med sin hud för ett bättre välbefinnande, för vem vill inte känna sig fin.

Konsultation inför din behandling

Innan du bestämmer dig för vilken klinik och behandlare du ska välja så kontrollera att personalen är medicinskt legitimerade. Läkare, sjuksköterskor och tandläkare är behöriga att utföra estetiska injektionsbehandlingar. Det är även viktigt att din behandlare är väl utbildad. Finns det en Certifiering av Estetiska Injektionsrådet så är det en vägledning i att korrekt kunskap finns. Handlag och ett estetiskt seende och är naturligtvis också viktigt för det slutliga resultatet. Vid din obligatoriska konsultation inför din injektionsbehandling så får du möjlighet att ställa frågor och känna efter att kommunikation och personkemi stämmer. I en konsultation bedöms lämplighet av behandling, syfte, mål och din individuella behandlingsplan sätts upp, hälsostatus gås igenom och foton tas till din journal. Du kan sedan boka din behandling tidigast efter 48 timmar.

Mitt bästa tips är att skynda långsamt. Det är en process och kroppens länkning och återuppbyggnad behöver respekteras. Många gånger är ”Less is more” att föredra, att stegvis bygga upp vävnaden till ett fint och naturligt utseende och resultat. Det ger möjlighet att växa in i förändringen och att känna in hur du trivs och upplever resultatet. Det är alltid lättare att lägga till än att dra bort. Skönhet är en känsla och upplevelse av välbefinnande. Skönhet är subjektivt och du bestämmer vad som är vackert och naturligt för dig. Därför är det viktigt känna att du kan kommunicera med din behandlare för att du ska få en fin behandling och känna dig nöjd.

Be även om hjälp med att sätta upp din hudvårdsrutin. Goda vanor ger fina och långsiktiga resultat. Flera kliniker har duktiga hudterapeuter. Dessa behöver också ha en gedigen utbildning. Huden är komplex och kroppens största organ. Ett gesällbrev eller mästarbrev är ett talande bevis för kunskap och erfarenhet. De flesta duktiga terapeuter är medlemmar i SHR, Sveriges riksorganisation för hudterapeuter.

Lycka till med din behandling,
Lotta Ackfeldt
Sens à skin, din estetiska klinik i hjärtat av Kungsbacka innerstad.

Recensioner

Tack! – Vi är alla så tacksamma och glada för alla fina recensioner och omdömen

Det kändes så tryggt och jag kände mig verkligen förstådd och
bekräftad. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Camilla M.

Otroligt skicklig på sitt jobb. Har ett seende kombinerat med etik som slår de flesta⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Anna F.

Ida är så duktig och har ett fint och trivsamt bemötande. Annica
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annica S.

Toppresultat och service alla gånger! Tack alla tjejer!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annika J.

Recensioner

Tack! – Vi är alla så tacksamma och glada för alla fina recensioner och omdömen

Det kändes så tryggt och jag kände mig verkligen förstådd och
bekräftad. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Camilla M.

Otroligt skicklig på sitt jobb. Har ett seende kombinerat med etik som slår de flesta⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Anna F.

Ida är så duktig och har ett fint och trivsamt bemötande. Annica
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annica S.

Toppresultat och service alla gånger! Tack alla tjejer!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annika J.

Recensioner

Tack! – Vi är alla så tacksamma och glada för alla fina recensioner och omdömen

Det kändes så tryggt och jag kände mig verkligen förstådd och
bekräftad. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Camilla M.

Otroligt skicklig på sitt jobb. Har ett seende kombinerat med etik som slår de flesta⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Anna F.

Ida är så duktig och har ett fint och trivsamt bemötande. Annica
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annica S.

Toppresultat och service alla gånger! Tack alla tjejer!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annika J.

Öppettider

Mån – Tors 08:30 - 18:00

Fre 08:30 - 16:00

Lör 10:00 - 15:00

Öppettider

Mån – Tors 08:30 - 18:00

Fre 08:30 - 16:00

Lör 10:00 - 15:00

Öppettider

Mån – Tors 08:30 - 18:00

Fre 08:30 - 16:00

Lör 10:00 - 15:00